In

Nu måste vi börja från början.

Jag har gått i skola i 7,5 år för att bli guldsmed och kanske är det först nu 40 år senare det börjar bli riktigt bra.

Jag har tränat på förhållanden, balans, övergångar, hållfasthet, slitage, vad funkar att bära praktiskt? allt detta måste man ha kunskap och erfarenhet av för att kunna göra en ring.

”Designa din egna ring” det budskapet har guldsmeder i alla år trummat ut som ett mantra för att du ska välja att handla av just dom, ett argument som jag tycker är jättedumt, hur skulle du kunna ha koll på allt det innebär att kunna tillverka en ring, helt orimligt.

Många vill känna att dom bär något unikt det är jag med på, men vad är unikt för dig?

Jag är ledsen att säga det, men allt är redan gjort. Det som kan var unikt enligt mig kan vara tex en sten eller en färgkombination, ibland möter jag kunder som jag tycker inte ser vad dom själva tycker om det ska bara vara unikt, det är det viktigaste, då kan slutresultatet bli tillkrånglat.

Många har en idé vad dom vill då behöver vi bara justera storlek och antal stenar andra är mer osäkra på vad dom vill.

Ställ dig då frågan, vad tycker jag är vackert? Det är inte helt säkert du vet svaret på det förrän du ser något?

Min uppgift blir att ställa dom ”rätta frågorna” för att få dig att tänka till eller se något nytt. Jag har min uppfattning som jag gärna delar med mig av sen gör du vad du vill med det, antingen håller du med mig eller så går du vidare till någon annan som tillfredsställer det du letar efter, jag kan inte göra alla nöjda för jag har min stil som är det enda sättet jag kan göra saker på, nån annan guldsmed har sin, var noga med att välja en guldsmed som du gillar och som du tycker gör fina saker för det här handlar i slutändan om känslor och förtroende. När du beställer något måste du våga lämna dom sista besluten i min hand du kan inte vara med i exakt alla detaljer, då måste du utbilda dig till guldsmed.

Du måste gilla mig för att våga göra det.

Jag vill med alla bilder jag har här på hemsidan ge inspiration, titta på bilderna och var uppmärksam på när det ”känns i magen” och vad är det då du ser? är det stenen? storleken? kombinationen? bredden? Då kan du börja identifiera vad du tycker om, vill du ha fler, färre eller större stenar eller vill du ha en sten med färg tex allt går att göra!

Och det är nu du själv kan sätta din prägel på din ring, det är nu du skapar något unikt med min hjälp.

0