reparationer-bestallningarJag reparerar allt.

Såklart finns det saker som inte går, jag kan tex inte löda på oäkta saker men ofta kan det gå att lösa på nåt annat sätt, är det möjligt så utför jag det.

Omträdning av halsband, ändring av storlekar på ringar, sätta i tappade stenar, byta lås, förstärka slitna saker, jag säger inte nej, om det bara är möjligt.

Ibland är det kanske inte värt att reparera ett slitet smycke på ett ställe för att det i alla fall kommer att gå sönder någon annan stans men den bedömningen gör vi tillsammans.

Det finns smycken som kanske inte är värt att laga, det kostar mer att reparera än att köpa ett nytt, men för dig finns ett annat värde, affektionsvärdet, då är det du som avgör vad det får kosta.

Ibland finns det risker att reparera saker, tex att ändra en ring i storlek och det sitter en sten i som kan gå sönder då försöker jag noga förklara vilken risk du tar och du får såklart själv fatta beslutet om du vill att jag gör det ändå.

Omarbetningar

Du har kanske en gammal ärvd ring du vill behålla formen och gravyren på men tillföra något nytt, ett mönster, en eller flera stenar eller något annat, ofta behöver storleken justeras, det är en typ av omarbetning.

Det andra är att du vill göra något helt nytt och då kan jag använda ditt gamla guld, om du vill, då blir det en dyrare arbetskostnad och slutresultatet inte säkert lika bra som om jag får börja med nytt material, mycket beroende på vad som ska göras såklart. Att smälta gammalt guld innebär att det finns tex lod i som kan göra att färgen inte blir riktigt bra och att det bildas sprickor i guldet. När jag köper in nytt material finns inte dom problemen.

Det bästa är att vi ser ditt gamla guld som en pott pengar, jag väger det, och beroende på dagspris drar av den summan på det nya jobbet du vill ha utfört.

Att använda dina gamla stenar i något nytt går också bra men jag vill vara tydlig med att jag inte tar ansvar för om det skulle hända något. Det har hänt att jag fattat in kunders, framför allt äldre stenar, som kanske haft en sämre kvalité och slipning att dom då gått sönder, sånt kan hända och då vill jag att vi är överens om att det är kunden som får stå för det.

Både reparationer och omarbetningar är ofta unika jobb så välkommen in med dina funderingar och frågor så ska jag svara på vad jag kan göra och vad det kommer att kosta.

0