Här vill jag visa lite fina exempel på vad man kan göra med sitt gamla guld om man vill behålla tex en gravyr, ett minne, men ändå göra det till sitt egna.

Nån gång vill man uppdatera sitt egna, tex sin vigselring en annan gång vill man bära något ärvt men göra det till sitt. Då gäller det att behålla och lägga till något, en sten, en pärla, en blomma…

Blandade pärlor, förebild
Före

Vita pärlor, efterbild
Efter

Kunden ärvde mammans alla halsband och kände väl att dom inte passade toppen, jag klippte isär allting och plockade ut alla vita pärlor sen knöt jag ett coolt långt collie som även kan bäras två varv, ”coola tjejjer, coola grejjer”.

Tre ringar, förebild
Före

Tre ringar, efterbild
Efter

Tre ringar som tappat sin betydelse, nu behövdes ny energi!

Jag säger, lycka till!

Guldring - Rubin - Före
Före

Guldring - Rubin - Efter
Efter

En vigselring ska sparas och minnas. Den större ringen, makens ring, minskas i storlek sen har jag sågat isär damringen ”på längden” och lött en på var sida om herringen, är ni med? Sen har jag flyttat diamanten från damringen och lagt till några till och tre fina rubiner, simsalabim! en helt ny skepnad med gravyren och minnet kvar på insidan.

Guldring - Klient - Före
Före

Guldring - Klient - Efter
Efter

En 23K ring som kunden vill bevara gravyren i. 23k är för mjukt att bära till vardags, så då lödde jag på 18K vitguldskanter och satte ditt en hjärtslipad peridot i vitguld uppepå, den blev något helt nytt, fast ändå allt det gamla bevarat.

Ärvd vigselring i guld - Före
Före

Ärvd vigselring i guld - Efter
Efter

Två ärvda vigselringar med all gravyr och minnen kvar, nu i helt ny skepnad! En topas i mitten och diamanter runt om.

Två ringar och ett par örhängen

Två ringar och ett par örhängen, efter

Två ringar och ett par örhängen blev en helt ny ring! Ringen i mitten är 23K, det är för mjukt att bära, så den här lösningen blev både snygg och betydligt slitstarkare. Jag sågade isär vitguldsringen som är 18K i två delar och lödde en på var sida, sen satte jag dit örhängena på varje sida om mittstenen.

Guldring - Bertilsdotter - Före
Före

Guldring - Bertilsdotter - Efter
Efter

En man som önskade att jag skulle ”få ihop” hans och fruns vigselring på nåt sätt. Jag kom på att jag kunde såga upp fruns vigselring och böja om den så gravyren kom på utsidan och löda den biten uppepå mannens ring. Gravyren är lite sliten och kanske inte supertydlig men bäraren vet ju exakt vad det är. 🙂

Inspiration, före
Före

Inspiration, efter
Efter

Här är ett fint exempel på hur en avliden makes ring är ändrat i storlek och gjorts om till en carmoséring med en stor diamant i mitten och små stenar runt om, all gravyr är sparad på insidan, minnet bärs fint vidare.

Guldring 23k - Före
Före


Efter

Kunden hade gamla 23K ringar från kära gamla släktingar i olika storlekar, jag ändrade alla till kundens mått och lödde sen ihop dom till en bred cool ring som ska bäras på långfingret, all gravyr och minnet kvar inuti.

Pärlhalsband - Före
Före

Pärlhalsband - Efter
Efter

Ett ärvt doserat pärlhalsband har blivit kärleksfullt ihoptrasslat med en massa olika pärlor i olika storlekar och former till ett coolt långt, 80cm, modernt collier, utan lås.

Före - Slät vigselring i guld
Före

Efter - Slät vigselring i guld
Efter

FÖRE En äldre helt slät ärvd vigselring.

EFTER Kunden hade ett par gamla diamant örhängen som vi använde stenarna från och infattade på var sida om rosen.
Du ser storleksökningen i bakkant på ringen, jag har valt att inte fila helt rent för att spara material, på utsidan syns ingenting. Rosen och infattningarna är i vitguld en fin kontrast till rödguldet i ringen.

Ring efter - Mars 2022
Efter

Ring efter - Mars 2022
Efter

Jag hann inte fotografera en ”förebild” jag blev så ivrig för jag tänkte att det skulle bli så fint! Jag tror du kan föreställa dig, kunden hade sin mamma och pappas vigselringar som va lika breda, pappas ring va ju förstås större i storlek, ringarna gjordes till kundens finger, löddes ihop och sen sattes jag dit en blomma med en briljant i mitten. Ni kan se på en bilden att all gravyr är kvar i alla tre ringarna.

FöreFöre

EfterEfter

Kunden hade två släta ringar och en tunn alliansring som hon ville piffa upp och det måste man säga att det blev!
Stenarna från den tunna alliansen sitter nu i blommorna som är i gravyren och sen valde kunden att lägga till carmoseringen uppepå med briljanter. Ringarna är fortfarande lösa i förhållande till varandra och carmose fattningen sitter lödd på den ena ringen så den andra kan ligga under och snurra runt.

En hög med guld - före
Före

En hög med guld - efter
Efter

Kunden ville behålla den breda rödguldsringen ringen i mitten med gravyren kvar och rama in den med stenar som hon hade från flera olika gamla ringar.

Före

Efter

Två ärvda 23k ringar, all gravyr inuti sparad endast ändrade i storlek och sen pålött en liten carmosering med en rosa safir i mitten och små vita briljanter runt om, all gammal gravyr kvar.

Före

Efter

Här kom kunden in med alla tre ringarna sina egna två och sin avlidne makes. Jag ändrade makens ring i storlek la till en vitgulds fattning i mitten med en stor briljant o,25ct sen flyttade vi stenarna från hennes ring och fattade in dom på sidan på ett liknande sätt som dom tidigare suttit. Det fick det hela att verkligen ”smälta ihop till ett”.

Vigselring Remake - Före

Före

Vigselring Remake - Efter

Efter

Kunden kom in med sin vigselring och sin avlidne makes och ville fortsätta bära dom tillsammans fast på ett nytt sätt. Jag ändrade maken ring till hennes storlek, lödde ihop dom och satte dit en   fattning med en vit topas i. Det va fint tycker jag.

Ring / Silverarmband - Före

Före

Ring / Silverarmband - Efter

Efter

Här är det en ärvd vigselring som blev ett hjärta på silverarmbandet, vi hängde även dit en guldros vid låset.

Vigselring - Guld - Före

Före

Vigselring - Guld - Efter

Efter

Här är det en bortgången och älskad makes vigselring som blivit något helt nytt!

Alliansring - Före

Före

Alliansring - Efter

Efter

Här är en ärvd alliansring som behövde komma bort från känslan att vara just en alliansring, den fick kanter i rödguld och vips blev det något nytt till den nya ägaren som ändå ville känna igen/komma ihåg ringen som en gång tillhört någon kär släkting.

Dubbelring - Före

Före

Dubbelring - Efter

Efter

Här är två ärvda släta ringar omgjorda till något eget, all gravyr finns kvar, men helt plötsligt blev det en fin ring att bära för nya ägaren. Du kan välja en sten med färg, en röd rubin eller en blå safir? Du väljer och bestämmer!

Slät ring - Före

Före

Slät Ring - Efter

Efter

En slät älskad och ärvd ring med gravyren intakt, fick en fattning i vitguld med en vit sten i, det blev något helt nytt. Sen har jag med datorns hjälp bytt färg på stenen för att du ska kunna få inspiration hur det skulle kunna se ut med en färgad sten!

Klockkedja - Före

Före

Klockkedja - Efter

Efter

En gammal klockkedja som fick några överblivna pärlor från ett pärlcollie som var för långt, pärlorna räckte även till ett par fina örhängen som passar till.

Slät vigselring - Före

Före

Slät vigselring - Efter

Efter

En gammal slät vigselring fick nya diamanter, ringen är orörd på insidan och all gravyr kvar.

0