Annika i verkstadenBakgrund

Det började med att jag sprang ärenden och jobbade extra hos min farbror som driver Ateljé Guldbros i Stockholm. När jag var 15 år hade jag bestämt mig.

Jag utbildade mig till guldsmed i Köpenhamn 1982-1985. 1987-1989 gick jag även guldsmedshögskolan, också den i Köpenhamn.

Efter avslutade studier startade jag egen verkstad i Älvsjö.
1989-1995 var jag medlem i galleri Metallum som då låg på Hornsgatspuckeln, numera har det tyvärr upphört.
1993-2011 har jag varit medlem hos Konsthantverkarna som ligger vid Slussen. Under åren har jag gjort ett flertal utställningar både separat och i grupp.
Både Konsthantverkarna och Metallum är Konsthantverkskollektiv vilket innebär en massa arbete utöver att bara sälja sina saker. Det har varit så härligt och lärorikt att träffa andra kolleger men när jag öppnade butiken så kände jag att tiden inte räckte till, det var anledningen till att jag lämnade Konsthantverkarna, ibland saknar jag dom!
1994 flyttade jag min verkstad ut till Beckholmen, där jag arbetade 10 år och jag har fortfarande kvar mitt lilla röda hus, nu mera som designstudio.
På mina verkstäder har jag alltid hyrt ut platser till guldsmeder och tagit emot lärlingar, det är ett sätt att ha arbetskamrater på och att lära ut har jag alltid gillat.
2010 blev det till sist en butik på Österlånggatan 29. Jag har under många år tänkt att en dag måste jag pröva, det blev helt rätt! Gamla stan har så mycket att erbjuda.

Jag stortrivs!

0