In Nyheter, Utställning

Nu har jag jobbat med utställningen vas-fat-skål sedan 2003. Jag visste när jag började att det skulle ta några år att bli klar för jag har ingen möjlighet att stänga min övriga verksamhet och bara jobba med utställningen, jag har helt enkelt inte råd. Jag har sökt stipendium som jag inte fått, det skulle ju såklart göra att jag skulle kunna jobba snabbare. Men det känns också spännande att dra ut på det hela, dels är det otroligt mycket jobb men jag tycker också att jag arbetar igenom idéerna på ett nytt sätt.

Det hela började faktiskt redan 93, då jag gick en kurs i bronsgjutning hos Christian Wirsén. Jag kände då att det var något jag ville gå vidare med, men det fanns inte riktigt möjlighet vid den tidpunkten. Inte förrän 10 år senare, då jag tog kontakt med Christian igen och ville lära mig mer. En idé om att göra en utställning tog form och jag frågade om han ville hjälpa mig med gjutningen.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0